10
sep

(H)eerlijk delen

Een hogedrukreiniger of partytent gebruik je niet vaak. Zelfs de auto staat bij veel mensen vaker voor de deur dan dat hij rijdt. Waarom delen we niet vaker spullen met elkaar? Airbnb en BlaBlaCar zijn bekende voorbeelden van de opkomende ‘deeleconomie’, waarbij online media een belangrijke rol spelen. Samen hebben we meer en kunnen we meer. Ook op culinair vlak valt er van alles te delen. Niet alleen om geen restjes over te houden, maar ook om te verbinden en te ontdekken.

Culinair delen
Culinair delen is sowieso hot. Social media staan bol met lekker makende afbeeldingen en gezonde recepten. Maar ook de culinaire events zijn in trek. Afgelopen zomer trok het ene na het andere foodtruckfestival voorbij en ook evenementen als de Proefeet in Enschede blijven populair.

Eten is ook een prachtige manier om mensen in je omgeving beter te leren kennen en te leren over andere culturen. Asito past dit al jaren toe met het succesvolle Nationaal Integratiediner.

Restaurant zonder keuken
Een tof culinair festijn wat mooi inhaakt op de deeleconomie is ‘IJburg Serveert’, dat komend weekend wordt gehouden. IJburg is een jonge wijk in Amsterdam met een bloeiende diverse gemeenschap, die regelmatig eten met elkaar deelt via het platform Thuisafgehaald. Een platform waar buurtgenoten onderling maaltijden kunnen delen tegen een kleine vergoeding.

‘IJburg Serveert’ is een pop-up-bezorgrestaurant, dat één weekend open is voor iedereen. Het restaurant heeft geen keuken. De menukaart en gerechten zijn samengesteld door IJburgse thuiskoks. Fietskoeriers van Tring Tring, een groene bezorgservice, halen de culinaire hoogstandjes op en bezorgen deze vliegensvlug bij de gasten aan tafel.

Dankzij het pop-up concept kun je dineren op een unieke locatie. Het project is een boost voor de lokale economie en draagt bij aan de sociale cohesie van de wijk. Bovendien zet het lokaal ondernemerschap op de kaart. Loopt het water je al in de mond? Reserveer hier een tafel.

Dit weekend al plannen? 8 oktober is het Nationaal Integratiediner, op deze website vind je meer informatie om je eigen integratiediner te organiseren.

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Reacties ( 0 )