18
jun

De stage van de mbo’er

Het vinden van de juiste stageplek kan erg lastig zijn, vooral als je te maken krijgt met de stereotypen die algemeen bekend zijn. Vaak wordt gedacht dat de jongeren van nu lui, ongeïnteresseerd en niet gemotiveerd zijn. En zeker die van het mbo, daar is helemaal niks mee te beginnen. Natuurlijk is dat klinkklare onzin en zijn mbo’ers ook best leuke mensen die heus wel weten wat aanpakken is.

Nu ben ik, als leerling van het ROC van Twente in Enschede, aan de beurt om mijn kennis te vergroten als grafisch vormgever bij Reclamebureau VanderVeer. Met een gezonde dosis leergierigheid en nieuwsgierigheid werk ik aan diverse opdrachten en projecten. De veelheid aan activiteiten en diversiteit aan klanten zorgen ervoor dat ik veel kan leren bij VanderVeer. En die kans grijp ik met beide handen aan!

Ik wil graag zoveel mogelijk uit mijn stage halen. Niet alleen op het gebied van ontwerpen, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van communicatie met klanten en collega’s. Hoe verloopt nou de samenwerking binnen het team en wie heeft welke taken en verantwoordelijkheden? Kortom; het goed leren functioneren in een professionele beroepsomgeving.

Met die leerdoelen in gedachten, had ik zelf ook wel wat bedenkingen bij mijn stage periode. Betekent een mbo stage dat ik de hele dag voor iedereen koffie moet halen, de auto van de baas moet wassen en de stofzuiger mijn beste vriend is? Gelukkig valt ook dat in de praktijk mee.

Die rotklusjes heb ik niet gehad. Ik word betrokken bij opdrachten en maak echt deel uit van het team. Ik kan gerust zeggen dat stagiaires niet alleen voor hun eigen ontwikkeling veel leren van een stagebedrijf, maar het stagebedrijf heeft ook veel aan de leerlingen (nou ja, de meeste dan). Zij hebben namelijk nieuwe ideeën en andere inzichten. Soms zit er zelfs een blijvertje tussen, die hebben ze namelijk ook bij VanderVeer.

Kortom, de stage van de mbo’er kan echt een win-win situatie zijn!

 

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
Reacties ( 0 )