Category: Design

02
jul

Hier krijg ik het nou warm van

29 juli ga ik naar een festival, maar deze week is het voor mij al begonnen. De beleving die ze bij Tomorrowland in het ticket hebben gestopt is al echt te gek! Het doosje met het ticket doet Tomorrowland al jaren. Daarom keek ik al een tijd uit naar het moment dat hij bij mij op de mat zou vallen.Lees verder..

12
mei

Karakter

Gisteren bestond Grolsch 400 jaar. Ze hebben daarmee ook hun nieuwe slogan gelanceerd: “400 jaar karakter”. Ik vind het een mooi woord “karakter”. Daar ben ik ook altijd naar op zoek bij het ontwerpen van een nieuwe identiteit of huisstijl.Lees verder..

30
apr

Een schat aan grafische geschiedenis

Onlangs verscheen het nieuwe magazine van de Bijenkorf ‘Inspiration’. Wat mij gelijk opviel was de cover van het blad. Geen foto van een topmodel of hip kledingstuk op de cover, maar een grafisch statement. Het iconische logo van de Bijenkorf uit 1953(!) knalt van het feestelijke omslag af.Lees verder..

24
mrt

It’s all in the details

Bij het ontwikkelen van een logo of een grafisch ontwerp telt elk detail. De opbouw van de kleur, het bijslijpen van een lettertype of zelfs de spatiëring kan een groot verschil maken in de uiteindelijke uitstraling én boodschap.Lees verder..

10
mrt

Happy Accidents

Doe maar niet te gek. Een veilig kleurpalet gecombineerd met good old Helvetica. Het Zwitserse werkpaard dat overal bij past. Net als de kleur RAL9001: gebroken wit. Durf je niet te kiezen, dan kies je daarvoor.Lees verder..

17
feb

Iedereen moet zijn plasje doen

Twee weten meer dan één en vele handen maken licht werk. Mooi hè, met z’n allen meedenken en het hele bedrijf betrekken bij elke beslissing, dat zorgt voor draagvlak. Ja, prachtig… Lees verder..

10
feb

Geen ‘moetje’ maar een kans

Van een boekwerk tot een paar A4’tjes met een nietje in de hoek: het jaarverslag is er in alle vormen en maten. Wat moet je toch met dat ding? En waarom?
Lees verder..

03
feb

Inhakers

Het jaar is net begonnen en er zijn weer volop bijzondere dagen. Allemaal kansen om je als bedrijf te laten zien in de diverse media met een inhaker. Een goede inhaker wordt veel en snel gedeeld en je bereikt er een grote groep mensen mee. We herinneren ons natuurlijk allemaal de geniale inhaker van Calvé van afgelopen zomer.Lees verder..

13
jan

Sepp

De klus is geklaard, de identiteit staat en de vormgeving is tot in de details geperfectioneerd. Mijn zoon Sepp is geboren. 19 december ben ik vader geworden van de knapste en best vormgegeven baby van de hele wereld. Ik heb een paar blogs geleden geschreven over het ontwerp van het geboortekaartje en dit is het resultaat:Lees verder..

16
dec

Een goed doel

Soms is een sponsorproject té leuk om te laten liggen. Toen Bas en Alexander van Hibernate bij ons op de stoep stonden om hun Sheltersuit te laten zien was iedereen direct enthousiast. Hier moesten we wat mee doen!Lees verder..